دوری از جانبداری مهمترین رسالت یک نشریه در دانشگاه است
محمدجواد کیشبافان در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: نشریه دانشجویی آیینه به صاحبامتیازی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد یکی از پرسابقهترین نشریات این دانشگاه است که از سال 85 شروع به کارکرده و با چاپ بیش از 93 شماره در سطح نشریات دانشجویی کشور جایگاه مناسبی دارد.
وی افزود: مجوز این نشریه بهصورت دوهفتهنامه فرهنگی عقیدتی، فرهنگی صنفی، فرهنگی خبری و سیاسی است که تابهحال چندین دوره در جشنواره نشریات دانشگاه نیز به عناوینی و جوایزی دستیافته است بهعنوانمثال در آخرین دوره در دیماه 97 علیرغم اینکه داوران جشنواره به هفت شماره باکیفیتی که در طول سه ماه چاپشده بود توجه نکردند این مهم از دید دانشجویان دور نماند و توانستیم جایزه برترین نشریه از نگاه دانشجو را که ارزشش بسیار بیشتر از عناوین فرمایشی هست دریافت کنیم.
ویراستار نشریه آیینه اظهار کرد: هدف اصلی نشریه آیینه تربیت نیروهای رسانهای و خبری متعهد است و امروز خوشحالیم که با همکاری مدیرمسئول نشریه توانستیم به این مهم دستیافته و تشکیلاتی دقیق و منظم در نشریه ایجاد کنیم؛ اما هدفی که شاید از هدف قبلی نیز مهمتر باشد بیان دغدغههای مردم بهخصوص دانشجویان و مسائل و مشکلات روز بهطور صریح و بدون جانبداری باشد. ازاینرو از همان روز اول بر روی مسائل اقتصادی که مردم را رنج میدهد کار میکنیم اما برکنار آن به سایر مسائل مهمی که در سطح دانشگاه و در سطح جامعه رخ میدهد نیز بیتفاوت نیستیم.
کیشبافان گفت: حفظ بیطرفی و دوری از جانبداری مهمترین رسالت یک نشریه در دانشگاه است. این بیطرفی نهتنها در دوگانه چپ و راست که در دوگانه مردم و حاکمیت نیز باید نمود پیدا کند و حرف حق زده شود و این نشریه مفتخر است که در کنار حفظ ارزشهای انقلابی و اسلامی به این مهم نیز پایبند بوده است. درعینحال نشریات دانشجویی نباید مانند نشریات معمولی برای جذب مخاطب دست به هر کاری بزنند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: یکی از مشکلات نشریات دانشجویی که برای همگان آشکار است حمایت نکردن کافی ازلحاظ مالی دانشگاهها است. مسئلهای که حتی روی کار خود ما نیز تأثیر گذاشته و باعث شد ابتدای سال تصمیم بگیریم که برای هر شماره تعداد نسخههای چاپشده را به نصف سالهای قبل کاهش بدهیم و شاهد این باشیم که درنهایت نصف روز پسازاینکه نشریه را در گیشه ارائه میکنیم چیزی باقی نماند.
وی با بیان اینکه درک نکردن درست ثمرات نشریات توسط برخی از افراد قابلبحث و بررسی است، گفت: متأسفانه برخی افراد به اشتباه تصور میکنند با ورود رسانههای مدرن دیگر کسی نشریات را مطالعه نمیکند و همین اتفاق باعث شده بود که نشریه قبل از ما مدتی را در دوران افول سپری کند و ما از اول سال سعی داشتیم به روال سابق فعالیت داشته باشیم که الحمدالله تا حد زیادی نیز موفق بودهایم.
کیشبافان تصریح کرد: اینکه یک نشریه دانشجویی در عرض چند ساعت مورد تقاضای دانشجویان قرارگرفته و تمام میشود با وجود ایجاد کتابهای صوتی و کتابهای الکترونیکی همچنان کتابهای کاغذی بیشتر مورد اقبال مردم هستند. در نشریات نیز این مسئله صادق است، تقریباً همه مردم تیتر صبح بدون تحریم یادشان است اما کسی یادش نمیآید فلان کانال خبری چه واکنشی نسبت به توافق برجام داشت. این تأثیری است که روزنامهها و نشریات دارند و نشریات دانشجویی نیز از این تأثیرگذاری مستثنا نیستند.
عضو هیئت تحریریه نشریه آیینه گفت: نشریات دانشجویی امروزه حداقل ازنظر کمی در وضعیت مطلوبی به سرمیبرند و اگر حمایتهای دانشگاهی چه مالی چه معنوی بیشتر شود ازنظر کیفی نیز رشد قابلتوجهی خواهند داشت. در کنار آن نشریات دانشجویی نیز باید تولیدکننده باشند نه مصرفکننده نظرات بقیه افراد و جناحها تا همسطح کیفی نشریه رو بالاتر ببرند و هم مخاطبان بیشتری رو به مطالعه نشریه ترغیب کنند و نیازی نباشد برای جذب مخاطب همانند برخی مجلات معمولی به گذاشتن جوک و جدول اقدام کنند و شأن نشریه دانشجویی را با این کار از بین ببرند.
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/